BLOG - Archív

16.04.2013 20:30

Dnes se vrátíme trošku do minulosti, konkrétně do roku 2008, kdy se na Petřinách uskutečnil vůbec první mezinárodní turnaj ve freestyle frisbee - Frisbeer Cup 2008. V našem videoarchivu jsme objevili skvost v podobě záznamů všech rutin z tohoto turnaje a tak by byla škoda se o videa nepodělit. Nahráli jsme je náš Youtube kanál a také je nalinkovali k výsledkům, které najdete o kousek níže. Jako malý bonus je tu také povedený plakát made by Atry.

 

16. - 17. února 2008 se v Praze na Petřinách uskutečnil první oficiální ročník turnaje Frisbeer Cup. Zúčastnilo se ho 30 hráčů z Čech, Slovenska, Německa, Itálie a Maďarska. Akce sklidila velký úspěch a započala tak tradici turnaje světového formátu. 

Výsledky s odkazy na videa všech soutěžních sestav najdete níže. Podívejte se také na fotogalerii z turnaje, reportáž a video od Toma Leitnera nebo video z Pomeranče.

 

Open Pairs Final

  1. Tommy Leitner/Fabio Sanna (46.7) [video]
  2. Geri Nemeth/Balu Major (45.5) [video]
  3. Philipp Lenarz/Fabio Caruso (39.5) [video]
  4. Jan Schreck/Anton Capellmann (38.4) [video]
  5. Jan Soerensen/Pavel Baranyk (38.1) [video]
  6. Jakub Hošek/Jakub Koštel (33.9) [video]
  7. Štěpán Materna/Juro Turan (32.4) [video]
  8. Andrea Rimatori/Serge Marconi (28.1) [video]


Open Co-op Final

  1. Tommy Leitner/Fabio Sanna/Andrea Rimatori (41.6) [video]
  2. Sascha Scherzinger/Pavel Baranyk/Jan Schreck (37) [video]
  3. Jan Soerensen/Balu Major/Geri Nemeth (36.7) [video]
  4. Fabio Caruso/Phillip Lenarz/Juro Turan (32.6) [video]
  5. Jan Zahradníček/Jiří Weiss/Lukáš Lacina (29) [video]
  6. Štěpán Materna/Jakub Hošek/Jakub Koštel (26.5) [video]

 

Open Co-op Semifinals

Pool A

  1. Tommy Leitner/Fabio Sanna/Andrea Rimatori (38.4) [video]
  2. Štěpán Materna/Jakub Hošek/Jakub Koštel (27.6) [video]
  3. Lukáš Lacina/Jan Zahradníček/Jiří Weiss (26.5) [video]
  4. Ilka Simon/Harald Skomroch/Marc Pestotnik (24.3) [video]
  5. Jakub Zahradníček/Anton Capellmann/Ondřej Klega (23.7) [video]

 

Pool B

  1. Jan Soerensen/Balu Major/Geri Nemeth (35.9) [video]
  2. Sascha Scherzinger/Pavel Baranyk/Jan Schreck (33.8) [video]
  3. Fabio Caruso/Philipp Lenarz/Juro Chorche Turan (33.4) [video]
  4. Jorg Woo Wunder/Philipp Ludwig/Bianca Strunz (24.3) [video]
  5. Serge Marconi/Jakub Sedlák/Jakub Matula (22.9) [video]


Open Pairs Semifinals

Pool A

  1. Fabio Sanna/Tommy Leitner (41.7) [video]
  2. Jan Schreck/Anton Capellmann (36.4) [video]
  3. Jan Soerensen/Pavel Baranyk (33.2) [video]
  4. Štěpán Materna/Juro Turan (31.7) [video]
  5. Bianca Strunz/Philipp Ludwig (29.4) [video]
  6. Marc Pestotnik/Jorg Woo Wunder (28) [video]
  7. Lukáš Lacina/Jiří Weiss (27.1) [video]


Pool B

  • Geri Nemeth/Balu Major [video]
  • Fabio Caruso/Phillip Lenarz [video]
  • Andrea Rimatori/Serge Marconi [video]
  • Jakub Hošek/Jakub Koštel [video]
  • Jan Zahradníček/Jakub Zahradníček [video]
  • Jakub Matula, Jakub Sedlák [video]
  • Ilka Simon/Dexter Struž [video]
  • Sascha Scherzinger/Harald Skomroch [video]

 

SPIRIT OF THE GAME: Pavel Baranyk

 

06.04.2013 11:16

Začátek 90. let, New York City, Johnny Dwork, Ted Oberhaus a Chris Ryan alias The Washington Square Wizards. Jejich rutina je nabitá neskutečnými triky, perfektně sestřihaná a podložená dnes již klasickou freestylovou peckou od The Who. Pusťte si ji a pochopíte proč si tohle video zaslouží nálepku "legendární".

 

 

06.04.2013 02:27

Letos je to kulatých 10 let od té doby, kdy v Evropě začal freestlový boom! V roce 2003 evropskými televizemi proběhla reklamní kampaň Nike freestyle s panáčkem, který diktoval triky v nejrůznějších sportech, freestyle frisbee nevyjímaje. Možná si na tuto povedenou reklamu pamatujete, pokud ne, pripomeňte si ji zde. Ve stejném roce také proběhlo historicky první Mistrovství světa ve freestyle frisbee na starém kontinentu. Bylo to právě v italském Rimini, v rámci již zavedeného ultimatového turnaje Paganello. Od té doby je freestyle každoročně jeho součástí a platí za nejprestižnější plážový turnaj, který mimo evropské špičky navštěvují pravidelně hráči z USA. Letos tomu nebylo jinak a slabší hráčská účast (cca 30 hráčů) byla vykompenzována silnými výkony. Finále bylo opravdu vyrovnané a o pořadí jednotlivých týmů rozhodovala často i jediná chyba. Jediný český reprezentant, Pavel Baranyk, vybojoval se svými parťáky Tomem a Baluem dělené první místo v kategorii COOP a zapsal si tak na konto další skvělé umístění. 

Chcete-li znát více podrobností z turnaje, určitě nepřehlédněte report od Toma Leitnera. Na finálové výsledky a videa jednotlivých rutin se podívejte o pár řádků níže.

Paganello 2013 (28.3. - 1.4. 2013, Rimini, Itálie)

SUPER PRO: Marco Prati

SPIRIT OF THE JAM: John Titcomb

OPEN PAIRS

  1. Balu Major - Christian Lamred (46,8) [video]
  2. Reto Zimmermann - Joakim Arveskar (43,6) [video]
  3. Marco Prati - Claudio Cigna (43) [video]
  4. Manuel Cesari - Tom Leitner (43) [video]
  5. Florian Hess - Pavel Baranyk (42,7) [video]
  6. Clay Collera - Andrea Dini (41,6) [video]

COOP

  1. Clay Collera - Joakim Arveskar - Reto Zimmermann (44,2) [video]
  2. Tom Leitner - Pavel Baranyk - Balu Major (44,2) [video]
  3. Manuel Cesari - Marco Prati - Claudio Cigna (42,7) [video]
  4. Florian Hess - Dominique Weissenberger - Christian Lamred (37,8) [video]

MIXED PAIRS

  1. Marco Prati - Emma Kahle (39) [video]
  2. Florian Hess - Judith Haas (37,5) [video]
  3. Christian Lamred - Nadine Klos (36,3) [video]
  4. Eleonora Imazio - John Titcomb (30) [video]

https://www.paganello.com/freestyle/

16.10.2012 00:24

Pavel Baranyk s Jakubem Koštelem představili freestyle frisbee celému národu když společně s týmem Freestyle Union vystoupili v největší talentové show  Česko Slovensko má talent. Jejich bezchybný výkon porota ocenila slovy chvály a jednohlasně kluky poslala do dalšího kola. Na jejich vystoupení se podívejte přímo zde.

09.09.2012 08:24

Stejně jako minulý rok, i letos se v září rozbíhá akce s názvem Let's do it! - Týden s mistry freestylu. Hlavním cílem této série exhibic a workshopů  v ulicích městské části Praha 4, je přiblížit freestylové sporty širokému publiku, zejména však dětem školního věku. Právě pro ně pak od října připravilo Kulturní centrum Novodvorská pololetní kurzy freestylových disciplín. Tyto zájmové kroužky pak povedou ti nejlepší češí sportovci v daném oboru, kteří vám svoje umění předvedou právě na akci Let's do it! Bude to např. Irena Kulišanová, mistryně Evropy ve freestyle frisbee nebo Honza Weber, mistr světa ve footbagu.

Máte-li chuť si cestou ze školy nebo z práce trošku zasportovat, naučit se nějaký trik s frisbee, yoyem nebo hakysákem, či se jenom podívat na parádní exhibice, zastavte se na jednom z míst, kde se budeme v týdnu 10. - 13. září nacházet. Seznam míst najdete v přiloženém plakátu.

09.06.2012 10:46

První červnový víkend se kromě českého turnaje FFFF (jehož shrnutí čekejte brzy) odehrál také významný event za velkou louží. Konkrétně to byl turnaj The Jammers, který každoročně pořádá Paul Kenny na floridské pláži, přímo před svým domem :) Díky tropické bouři Beryl, která pobřeží zasáhla v sobotu, se celý turnaj přesunul na neděli, tedy na World Gitis Day. Podmínky byly takřka ideální, což se pozitivně projevilo na sportovních výkonech. Jednotlivé rutiny si můžete prohlédnout pod textem. V seznamech jsou seřazeny podle konečného pořadí, které bylo následující: 

Mixed pairs

1.  Ryan and Emma

2.  Paul and Bethany

3.  Tony and Cindy

4.  Pipo and Jeannie

Open pairs

1.  Jake and Murf

2.  James, Daniel and Paul

3.  Arthur and Pipo

4.  Jeff and Jonathan

5.  Larry and Bill

6.  Cindy, Ryan and Tony

7.  Tito and Manuel "Cuqui" Viner

8.  Hos and Emma

9.  Carl and Josh

10.  Geoff, Kurt and Bernie Murray

Na závěr ještě přikládáme krátký report od pořadatele turnaje, Paula Kennyho: 

Thanks to everyone showing up! We had 10 open teams (pairs and coop combined) and 4 mixed teams. A number of other jammers just jammed. This was the largest Jammers turnout ever. A bunch of newcomers came out, Suzanne, Cuqui, Bilbs, some dude on the internet, Emma, and Ryan. Hopefully there was enough good stuff to bring them back! Thanks to the Florida gang,  Isle of Palms regulars and theOrange Beach shredders!

We had some weird west wind that was aftermath of Tropical Storm Beryl (gitis). Amazingly, it broke down for Sunday and fortuitously, we moved the event to Sunday, Gitis Day, with amazing results. EVERYONE shredded. Any of the mixed teams might have won and 5 or 6 of the open teams had a shot. 

10.05.2012 12:06

Poslední várka rutin českých jammerů z roku 2007. Parta ve složení Pavel Baranyk, Jakub Koštel, Dexter Struž a bratři Zahradníčkovi se v září toho to roku vydala směr Itálie aby se zůčastnila jejich prvního mistrovství Evropy (EFC), které se konalo v přímořském letovisku Roseto degli Abruzzi. Jak si v soutěži vedli se podívejte sami...

 

Po skončení EFC se kluci přesunuli napříč poloostrovem do Říma, kde se na přilehlých plážích konala další soutěž - Italian Open. V té se české skupině zadařilo a i navzdory silnému větru se jammeři probojovali do finále v obou disciplínách. V kategorii Coop Češi obsadili dokonce krásné čtvrté místo a zanechali za sebou i o poznání zkušenější hráče...

 

Celý italský trip pak pěkně shrnuje následující video, která má na svědomí Kuba Zahradníček.

Další díly seriálu České rutiny >>

07.05.2012 12:09

Po dlouhé době se vracíme k seriálu České rutiny, kde vám představujeme videa z turnajů, které česká skupina už pár let objíždí. Tentokrát tu máme materiály z prvního Mistrovství světa, kterého čeští jammeři aktivně zúčastnili. Co se počtu hráčů týče, bylo to doposud největší MS v historii freestyle frisbee vůbec a kluci na něm rozhodně neudělali ostudu a pozitivně se zapsali do povědomí celosvětové jammerské komunity. Na jejich výkony se podívejte sami a omluvte prosím kvalitu nahrávek, turnaj se odehrál v Amsterdamu :)

Kompletní výsledky z turnaje >>

Fotogalerie >>

Další díly seriálu České rutiny >>

22.04.2012 20:30

Jakub Koštel s Honzou Zahradníčkem byli hosty v pravidelné late night show TV Metropol - pořadu Pražení. O freestylu nejen povídali, ale také ho předvedli naživo. Podívejte se sami...

 

16.04.2012 12:10

Tak jako lidé slaví svůj svátek podle jmen, i většina sportů má jednou do roka ten svůj "den", freestyle frisbee nevyjímaje. Ten náš se jmenuje World Gitis Day. Tento svátek je pojmenován podle jednoho z nejtěžších trikových chytů - gitis. Zajímavostí je, že tato událost nemá pevně stanovené datum, ale vyhlašuje se většinou v období na přelomu jara a léta podle toho, který den je předpokládaná nejvyšší koncentrace jammerů na jedom nebo více místech. 

Letos se o prvním červnovém víkendu odehrají dvě freestylové soutěže. The Jammers je již legendárním turnajem, který pravidelně pořádá Paul Kenny se svou manželkou Cheryl - a to na pláži přímo před svým domem na Floridě. Druhou událostí s vysokou koncentrací freestylistů pak bude tuzemský turnaj Fun Factory For Frisbee, který proběhne v Blšanech. World Gitis Day byl proto určen na neděli 3. června. Podstatou "svátku" je nafotit či natočit co nejvíce hráčů provádějící gitis a následně se o své výkony podělit s ostatními hráči po celém světě prostřednictvím různých sociálních sítí. 

Pokud byste se chtěli WGD zúčastnit, nic vám v tom nebrání. Stačí se tento trik naučit a pak už se jen při jeho provádění nechat vyfotit či natočit. Výsledek pak nahrajte na naši facebookovou stránku a my už se postaréme aby oblétla celý freestylový svět.

A jak vlastně taková gitis vypadá? Základním principem je chytit frisbeečko pravou rukou z vnější strany levé nohy (či naopak). Jestli to uděláte ve stoje, při výskoku či po trojité otočce, to už je jen na vás. Lépe to určitě pochopíte z následujícího videa a fotek..

 

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>