BLOG - Archív

18.08.2011 00:01

Mezi záplavou informací a zpráv z právě proběhlého Mistrovství světa v Praze se s vámi nesmíme zapomenout podělit také o další obrazový materiál z červencového Mistrovství Evropy v Německu. Česká skupina tam měla početné zastoupení a její členové předváděli solidní výkony, z nichž některé byly hodny boje o medaile! Na vlastní oči se o tom můžete přesvědčit ve videích pod článkem...

 

Další České rutiny >>

17.08.2011 00:53

Jak musí člověk ovládat létající disk aby se mohl stát mistrem světa? Není nic jednoduššího než si na tuto otázku odpovědět shlédnutím následujících videí...                                                                 

 

Open Coop                                                             Open pairs

  

Mixed pairs                                                             Women pairs

  

 

04.08.2011 20:20

Opravdu unikátní video natočil a sestříhal legendární jammer Z Weyland se svojí Go Pro kamerkou přidělanou na čepici. Díky tomu můžete vidět plážový jamming světové úrovně z pohledu vlastních očí zmiňovaného freestylera. Bezmála 20ti minutové video má navíc až poetický nádech - krásné zabarvení celé scény, lesknoucí se písek a disk mizící v záři slunce, to vše podtržené pomalou relaxační hudbou. Pohodlně se usaďte a kochejte se freestylovým uměním nejlepších amerických hráčů...

PS.: Skoro všechny tyto borce uvidíte už za necelý týden na MS v Praze!


 

Starší legendární videa >>

24.07.2011 13:17

Již trochu starší, ale pořád aktuální článek se mi podařilo najít a vylovit z freestylového časáku Xstream. Jedná se o rozhovor s Káťou Pleskotovou - jednou z mála dívek hrajících freestyle frisbee. Na nic nečekej a článek čti kliknutím na tento odkaz! 

20.07.2011 00:00

Ve večerním pořadu Pražení televize Metropol se jako hosté představili zástupci freestyle frisbee a freestyle fotbalu, aby divákům přiblížili tyto progresivní sporty a pozvali je na blížící se Mistrovství světa v těchto sportech, které se uskuteční 10. - 13. srpna na atletickém stadionu pražské Slávie. Shlédnout můžete buď záznam celého pořadu přímo na stránkách televize Metropol nebo se pod článkem podívat pouze na sestřih toho nejpodstatnějšího, co kluci v Pražení povídali.

 

 

Veškeré a vyčerpávající informace o turnaji naleznete samozřejmě na jeho oficiálních stránkách www.freestyleworlds.cz

24.06.2011 00:53

Jelikož je tu léto - období, kdy se mnozí z nás vydají na dovolenou k moři, dáme si také jedno čistě plážové video. Jamming na pláži přináší do hry s diskem úplně novou dimenzi. Na pláži většinou vane krásně stabilní vítr a vy zjistíte, že když si do něj disk správně položíte, můžete s ním lehce dělat věci, které byste normálně jen těžko zvládli. Frisbeečko si ve větru můžete různě hladit, držet, posílat po ruce nebo ho prostě vyslat před sebe, hrozně se roztočit a prásknout tam pořádnou chytku! :) Však se na to podívejte ve videu pod textem, kde svoje plážové umění předvádějí jeho opravdoví mistři. Tak se nechte inspirovat a až vyrazíte k moři, nezapomeňte si přibalit disk - nebudete litovat!

Na další plážová videjka se podívejte na kanálu Dana Burkeho...

Starší Legendární videa >>

10.06.2011 21:43

Podívejte se na povedená promo videjka k nadcházejícímu Mistrovství světa ve Freestyle frisbee a Freestyle footballu, které se uskuteční 10. - 14. srpna na pražské Slávii! 

08.06.2011 14:18

Zen and the Art of Freestyle Frisbee je instruktážní film, který vznikl začátkem 90. let v New Yorku. Jedná se o velmi kvalitní dílo a to nejen na poli freestyle frisbee, což dokazují četná ocenění, která video získalo. Film je zajímavě a poutavě zpracovaný. Hlavním "učitelem" je Krae van Sickle, ale objevuje se zde spoustu dalších hráčů, včetně legend jako je Joey Hudoklin.

My vám dnes přinášíme ukázku z tohoto filmu, která je plná nabušených triků a unikátních chytek, které se dnes už jen tak nevidí. 

Btw. celý film je ke stažení na internetu, jelikož však nejsme žádná warez stránka a nepodporujeme nelegální stahování, musíte si ho najít sami :)

Starší legendární videa >>

30.05.2011 15:20

Dokumentů či filmů o frisbee je jako šafránu (jejich seznam naleznete zde), o snímcích zaměřených na freestyle ani nemluvě. V současné době však vzniká dokument, který vypadá opravdu epicky! Má ho na svědomí berlínská partička v čele s jammerem Gregem Marterem.

A na co se můžeme těšit?  Podle autorů to bude cesta do srdcí a duší lidí, kteří nastartovali celé hnutí létajícího talíře se zaměřením na konkrétní jednotlivce, kteří tomuto hnutí pomáhali dláždit cestu k jeho kontinuálnímu a globálnímu vývoji. Invisible String představí vlivné hráče různých frisbee disciplín jak z USA, tak Evropy, bude vyprávět jejich osobní příběhy o fascinaci letem disku a pohlcení zábavou, kterou jim hra s frisbee přináší. Dokument bude vyprávět příběh létajícího disku od jeho počátků, kdy si studenti házeli plechovými podtácky od koláčů až po současnost, kdy se přívrženci frisbee sjíždí na tisícových turnajích.

Aby vůbec projekt mohl vzniknout, finančně ho podpořili vyznavači frisbee z celého světa, Čechy nevyjímaje. V současnosti je film ve fázi post-produkce, takže se jeho premiéry dočkáme snad již letos. Snímek pak má být uveden na různých filmových festivalech a nasazen také do kin. O tom, kde budete moci The Invisible string shlédnout v ČR, vás budeme samozřejmě informovat. Nyní už se nechte naladit vynikajícím trailerem, ze kterého leckoho příjemně zamrazí v zádech. Máme se opravdu na co těšit!

 

 

 

Podívejte se také na oficiální stránky projektu...

27.05.2011 20:05

Tento víkend se na Floridě, tam kde vládne disku Paul Kenny aka PK, se tento víkend koná turnaj s názvem The Jammers a jako obvykle se na něj sjedou američtí mistři aby na pláži poměřili svoje freestylové umění a užili si pohodovou atmosféru a hlavně monstrózní jammy. My všichni ostatní, co tam nemůžeme být s nimi, máme to štěstí, že pro nás Paul s Jakem G. připravili live stream přímo z pláže. Turnaj a živý přenos začíná zítra v poledne tamního času, tzn. že my můžeme přenos začít ladit kolem 18té hodiny odpolední. Sledovat můžete na této adrese nebo přímo zde pod článkem!

 


Video streaming by Ustream

 

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>