BLOG - Archív

23.05.2011 15:42

V dalším legendárním videu se představuje jeden z nejlepších freestylerů současnosti a náš kamarád Fabio Sanna. Pochází z italského Trestu a je jedním z největších nadšenců tohoto sportu. Jeho video je několik let staré, ale již v té době Fabio předváděl neskutečně obtížné triky. V sekvenci několikanásobných otoček, against-spinů nebo obžížných catchů vyniká hlavně poslední trik: upsidedown double-leg over do invertu, přes upsidedown against-spin do aerial, téměř barrel catche :) Věřte, že provedení tohoto komba je mnohem obtížnější než porozumnět jeho názvu. Raději se podívejte sami: 

Za shlédnutí stojí také Fabiova stránka, kde najdete jeho blog, fotky, videa a projekty, mezi kterými jsou také jeho grafické práce (Fabio je nadaný grafik a ilustrátor).

Starší Legendární videa

23.05.2011 14:48

Na webových stránkách Evropy 2 nyní probíhá "videobattle" o nejlepší outdoorový freestyle sport. Hlasovat můžete pro footbag, freestyle football, freestyle frisbee a "YO-BE", což je podivná kombinace yoya a frisbeečka. A právě toto YO-BE můžete vyhrát když budete v pořadí 400. hlasující. Nicméně zajímavější než soutěž jsou samotná videa. Footbag a football zastupují super videjka z české dílny. Zvláště to fotbalové je originální a stojí za shlédnutí. Za freestyle frisbee tu najdeme perfektní video washingtonského týmu The Wizards (Ted Oberhaus, John Dwork, Chris Ryan). Američtí mistři v něm předvádí perfektně secvičenou rutinu, která je složená s akrobatických i technicky náročných triků. Video ja navíc dobře sestříháno a zkrátka se na něj dobře dívá. Časem se rozhodně objeví i v naší rubrice Legendární videa. V posledím videu pak český yoyer Vašek Kroutil předvádí, jak se dá kroutit s novým hybridem YO-BE. Co na tento "sport" říkáte? Podělete se s námi v diskuzi pod článkem...

Soutěž a jednotlivá videa naleznete ZDE. Hlasovat můžete do 5.6. 

20.05.2011 12:16

Dnes byly oficiálně spustěny nové webové stránky pro nadcházející Mistroství světa ve Freestyle Frisbee a Freestyle footbale, které se uskuteční 10. - 14. srpna na pražské Slávii. Web vypadá vskutku k světu, jeho design má na svědomí náš vrchní grafik Mystiq. Stránky jsou v anglickém jazyce a jsou určeny převážně pro hráče. Avšak naleznete zde všechny podstatné informace o turnaji a hlavně se zde můžete do soutěže registrovat. Spolu s novým webem jsme spustili také facebookovou fanpage, která bude přinášet veškeré aktuality o MS. Samotný web najdete na adrese www.freestyleworlds.cz nebo se na něj dostanete přes ikonku pod hlavním menu tohoto webu, případně ze slideru.

10.05.2011 16:25

Frisbeer Cup 2007 byl vůbec prvním turnajem ve freestyle frisbee, který se uskutečnil v ČR. Konal se Sokolu Královské Vinohrady jako součást stejnojmeného ultimatového turnaje. Do Prahy přijel legendární americký jammer Tommy Leitner, kterého jsme do té doby znali jen z videí na internetu, a tímto malým freestylovým contestem neuvěřitelně nastartoval českou freestylovou scénu. Počet hráčů začal po turnaji rychle růst, stejně tak jako jejich umění s diskem. Po roce již byla česká komunita dostatečně rozrostlá a také proto jsme uspořádali další ročník Frisbeer Cupu, tentokrát již čistě freestylového turnaje, na který se sjeli hráči z celé Evropy. Nyní již tradiční Frisbeer Cup se stal největším indoorovým turnajem na světě! Pravidelně se ho účastní hráči světové špičky, včetně samotného Toma, který zatím ani jednou nevynechal.

Ale vraťmě se na začátek. V roce 2007 se turnaje účastnilo pouze 10 hráčů, kteří soutěžili v kategorii Open pairs. Soutěž náhodně losovaných trojic (Coop) se pak již nehodnotila - byla tzv. for fun :) Následují ještě výsledky dvojic a pod nimi již konečně videa jednotlivých soutěžních rutin.

1. Tom Leitner (USA), Štěpán Materna
2. Dexter Struž, Oddi Furlan (RAK) 
3. Pavel Baranyk, Pavel Šafář
4. Jakub Hošek, Jakub Koštel
5. Jan Zahradníček, Jakub Zahradníček

Open pairs

  

 

Coop

  

Starší videa z rubriky České rutiny

04.05.2011 15:27

Video, které si zaslouží místo v této rubrice z prostého důvodu - je nejsledovanějším freestyle frisbee videem na Youtubu! Necelých 310 tisíc hitů se nemusí zdát mnoho, ale věřte, že vzhledem k velikosti našeho sportu je to úctyhodné číslo. Jedná se o propagační video na pravidelný nizozemský turnaj AmsterJam, respektive na jeho speciální edici - Mistrovství světa, které se zde konalo v roce 2007 a bylo to první MS, kterého se zúčastnili čeští hráči (videa českých rutin čekejte brzy). Naši holandští přátelé Iwan a Gregory v promo videu předvádějí různé divácky atraktivní triky, mezi kterými nechybí ani tzv. teethspin, jehož fotka se nachází v náhledu videa a to je možná ten hlavní důvod proč je tento klip mezi freestyle frisbee videi ten nejsledovanější. Podívejte se sami...

 

Starší legendární videa

22.04.2011 14:56

Kluci z německo-britského Freestyle Magazinu posíleni o několik Berlin Jammers vyrazili s disky v ruce do Berlínských ulic a výsledkem je toto povedené video. 

Staršího data je další video - stejná parta, stejné město, stejný styl.

20.04.2011 14:29

Dnes pro vás máme těžký kalibr! Vskutku legendární a dalo by se říci až mystické video, ukazující neskutečné triky Joeyho Hudoklina, který je asi nejvýraznější postavou freestylové scény minulého století. V 70. a 80. letech vyhrál společně s Bud Light teamem co se dalo - a to oprávněně! Umět triky, které Joey předváděl je dozajisté snem nejednoho freestylera. Pro mnohé je jeho osoba dokonce až kultem. Nezbývá než dodat, že Joey, často nazávaný "The Oracle", je ve svém pokročilém věku stále aktivním jammerem, ale už holt nediktuje jako v tomto videu: 

 

Předchozí Legendární videa >>

18.04.2011 20:22

Povedený článek o freestyle frisbee a Frisbeer Cupu vyšel před více než rokem (5. 3. 2010) v magazínu MF Plus a my vám ho nyní přinášíme v elektronické podobě na našem webu. Plné 4 stránky jsou nabité pěknými fotkami z Frisbeeru 2010 a zajímavým textem o turnaji, ale i historii a současnosti freestyle frisbee u nás. Přečíst si ho můžete tady >>

17.04.2011 11:58

Nastal čas oprášit starý harddisk a začít zveřejňovat to nejzajímavější z našeho videoarchivu. Formou dalšího seriálu vám budeme postupně ukazovat rutiny (soutěžní sestavy) českých hráčů z jednotlivých turnajů, které jsme navštívili.                                    

Vůbec první zahraniční turnaj, kterého se účastnili čeští freestyleři se odehrál v roce 2007 v rakouském St. Peteru. Jednalo se o malý freestylový contest v rámci velkého ulitmatového turnaje. Všeho všudy se ho zůčastnilo 8 hráčů, kteří utvořili 4 soutěžní páry. První místo si odnesli v té době již zkušení freestyleři Tom Gereben a Balu Major, další pozice už obsadili pouze čeští hráči - Kuba se Štěpánem, kluci Zahradníčkovi a Mahony s Dextrem. A tady jsou jejich rutiny: 

 

13.04.2011 16:25

Dneškem startujeme sérii článků, ve které vám budeme představovat významná freestyle frisbee videa. Ukážeme vám historické kousky, nejsledovanější videa, slavné rutiny z 80. let nebo videa, která nás inspirovala a přivedla k hraní freestylu.                                                 

A právě z poslední jmenované kategorie je dnešní video - reklama na Nike, kterou si řada z vás možná pamatuje, jelikož před lety běžela i v českých televizích. Pro nás to byl asi vůbec první kontakt s tímto sportem - tehdy by nás však ani nenapadlo, že freestyle frisbee budeme jednou provozovat...

V reklamě kromě černého Nike panáčka (který vystřihne i jednu parádní gitis) vystupují Dave Lewis a Dave Murphy, kteří předvádí divácky atraktivní kousky jako např. teeth a foot delay nebo scarecrow. V té době se tito dva hráči pohybovali na vrocholu světového žebříku, není proto divu, že byli do reklamy vybráni právě oni. Dost ale řečí, raději se na reklamu podívejte na vlastní oči.

 

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>