Držte si klobouky, blíží se Frisbeer Cup 2010

05.02.2010 14:51

O víkendu 12.-14. února se  v hale na pražských královských Vinohradech odehraje turnaj ve freestyle frisbee zvaný Freestyle Frisbeer Cup 2010.  Finálové odpoledne proběhne v neděli 14. února od 13.00 do 16:00. Postupně se uskuteční finále smíšených párů, dvojic a trojic. 

Ročník 2010 je již třetím ročníkem turnaje a navazuje na mimořádné úspěchy ročníků předchozích. Je koncipován jako Czech Open, tedy otevřené mistrovství České republiky. Svojí velikostí a zejména zastoupením prakticky celé evropské hráčské elity mezi startujícími je jedním z největších a nejvýznamnějších turnajů v celé Evropě. Věhlas se rozšířil i za oceán a tak se můžeme těšit hned na šest legendárních Američanů v čele s osminásobným mistrem světa a hráčem číslo jedna světového žebříčku Tommy Leitnerem. Chybět nebudou ani dvojka a trojka žebříčku, Italové Fabio Sanna a Clay Collera nebo první žena světa, Eleonora Imazio.

Celkově letos organizátoři očekávají okolo 70 hráčů z deseti zemí. Tradičně nejsilnější zastoupení bude mít Itálie, Německo a také Česká republika. 

Turnaj se těší velkému zájmu diváku. I to byl jeden z důvodů, proč se turnaj přesunul z haly ZŠ Petřiny jih do centra Prahy, do haly TJ Sokol

Královské Vinohrady. Tento prostor vyhovuje jak svojí polohou a výbornou dostupností, tak zejména velikostí, kdy je více prostoru pro hráče i diváky (kapacita hlediště 700 osob). Za celý víkend organizátoři očekávají návštěvu 800-1200 diváků.  Pro všechny bude připraven bohatý doprovodný program, který umožní příchozím vyzkoušet si různé hry s frisbee, soutěžit o zajímavé ceny nebo se pokochat exhibicemi ostatních špičkových českých freestylerů:

Václav Klouda– sedminásobný mistr světa ve footbagu

Marek Svitek – šestinásobný mistr světa v kickboxu

Lucaso - přední český mistr ve freestyle fotbale

V letošním roce představí Frisbeer Cup, jako první turnaj, novou kategorii, tzv. Shred. Ten nahradí klasickou soutěž dvojic. Změní se také délka rutiny, z normálních 4 minut na 2 a půl minuty. Účelem je zvýšit atraktivitu soutěže a to nejen pro diváky, ale především pro televizní kamery.

 

www.frisbeer.cz