EFC Bratislava 09 aneb Mistrovství Evropy pod taktovkou slovenské legendy

28.07.2009 22:23

Mistrovství Evropy znovu zavítalo blízko k nám. Po centru center (rozuměj Praze) se pořádání ujala Bratislava a její mistr a vládce podsvětí Chorche Turan! To si Kobra Kai nemohla nechat ujít a všichni do jednoho muže (až na chudáka Zuzu a pracujícího Dextera) vyrazili na konci července ke svým starým bratrům. 

Ve středu přijela holčičí skupina odhodlaná dělat turistiku (jak naivní), ve čtvrtek dorazili kluci z Pohody v čele s keňským Guru Kubáčem mystická výprava. V pátek ráno přijela počernická část a jako první byla na fieldu. Během čtvrtku přijeli další účastníci z Itálie, z Německa a dva mistři až z Petah Tikva v Izraeli! Samozřejmě velké plus Tomovi Leitnerovi za výpomoc a hlavně, že se snažil držet krok i v noci.

V pátek hned od rána začalo hoblování disků ve velkém stylu. Štěstí pro nás fretky bylo, že field byl hned vedle kolejí, takže cesta trvala maximálně pět minut, za to respekt Chorchemu! Po dlouhém dohadování a rozcvičování se začalo disciplínou pro holky a kluky Mixed Pairs. Po nervydrásajícím dropování se do finále dostal jen jeden "čistý" tým Italů a pak jen nadnárodní koalice. Semifinále dost ukázalo, o čem bude finále. Stejně tak jako v openech a coopech. Do prvotřídní společnosti se dostala Ačri, kdy coopy odehrála s nejlepšími hráčkami Ilkou Simon a Silviou Caruso! Češi sice samozřejmě zavdali, ale musíme přidat! 

Večery však patřily nám! Kdo by si nevzpomněl na strašnou obsluhu naproti v hospodě? Nejlepší historkou večera se stalo vysvětlování, jaktože si Češi a Slováci rozumí a mladší z bratrů Rosenbaumových každého pohltil svými karetními triky. Jeho starší bratr, který ten den poprvé hrál s counter hráči (!!!), naopak všem ochotně vyprávěl o armádě. Češi lili a Italové pokřikovali. Takže jako vždycky.

 

Dolní parket pak však patřil jen nám, protože ambiciózní cizinci se odebrali na lože. Hvězdou večera byl rozhodně Chorche Turan, který se nakonec na pokoji utwirloval k smrti. Samozřejmě velký aplaus Tomovi Leitnerovi, jehož lednička byla bezedná. Maďaři dělali jen chybu, že chodili vždy spát v deset!

Sobotní ráno mělo přímo finálovou atmosféru a vítr proto foukal každou chvíli odjinud. Italové byli blažení, Češi měli akorát oči pro pláč. Po čtyřhodinovém uvažování se celá grupa přesunula do luxusní tělocvičny FTVŠ. V tu chvíli přišel Mystiq, který stále nebyl schopný udržet delay.

V půl čtvrté se začalo hrát, první na řadu šly znovu Mixed Pairs. Rutina Brtníka s Kristee obsahovala jak hlavičku tak kvalitní chytky.

Druzí nařadě byl pár Sergio Arrighi a Silvia Caruso. Z doublespinů přecházel zrak a skákané židle byly povinností.

Třetí na řadu šla Káťa s Balouem (to už na ní šel doublespin vomit). Nicméně rutina uběhla jak nic a když DJ zahlásil dropless routine, teprve se probudila z komatu. Jako poslední šli naši dobře známí Ilka Simon s Manuelem, a to byli bezkonkurenční vítězové jen na pohled. Celkově přesun do tělocvičny smíšeným družstvům pomohl. Je vidět, že holčičky s tím mají trochu problémy.

Poté přišli Open Pairs pouze v pánském složením. Jakubům už rutina tolik nesedla, ale zavdali pořádně. Němci klasicky trpěli nervozitou a Brtník s Atrym zachraňovali český sen. Pak nastalo peklo na zemi. Přesně nacvičená rutina z Paganella 2009 s přesně nacvičeným choreem Clayů Cigny a Collery brala dech.

Coopy znovu ovládli taliáni ale Mahony statečně ubránil s MM druhé místo. A to bez žádné domluvy! Baranyk dovezl bronz, když s Cesarim a Skomrochem sázeli doublespin scarecrowy. Jakubská trojice na čtverce prokázala čest Jacksonovi.

Všichni si to náramně užili a nakonec je stejně jedno, kdo jak skončil. Poslední večer jsme se zase zničili, a pak jsme si všichni byli rovni. Co však si z tohoto výletu odvážíme kromě dvou stříbrných medajlí a jedné bronzové do vitríny Kobra Kai, je nevyčerpatelná studnice přátelství a přesvědčení, že v partyingu nás stejně nikdo nikdy neporazí. Krásným důkazem ať je historka z mostu, kdy celá Kobra Kai opíjela čtyři cizince, a to potom ještě dva zbaběle utekli.

Účastníci:
Hrající:  Mahony, Laci, Kolega, Atry, bLs, Hóša, Kubáč, Max, Mystiq, Zloun, Pavlajda
Irča, Ája, Káťa
Doprovod:  Iwa, Lucka, Machaso

Čestný diplom: Čorč, rodina Collerových

Na celou fotogalerii z turnaje se podívejte tady>>

Kompletní výsledky si prohlédněte zde>>