Freestyle frisbee na World Urban Games v Budapešti

02.05.2019 00:44

Velká zpráva pro malý sport! Freestyle frisbee bylo vybráno jako jeden ze šesti sportů, které se v záři 2019 představí na prvním ročníku World Urban Games. Náš sport se tak zařadí po bok 3x3 basketbalu, breakdancingu, parkouru, BMX freestylu a freestylu na kolečkových bruslích.

Celý tenhle event by měl mít slušný dosah, jelikož je pořádán pod záštitou organizace GAISF, která sdružuje mezinárodní sportovní asociace a je úzce napojena na olympijské hnutí. Je to tedy jedinečná příležitost představit freestyle frisbee obrovskému publiku a snad i přilákat nové hráče.

Co se týče samotného freestylového turnaje, bude se soutěžit v disciplíně mixed pairs, přičemž se představí 12 smíšených párů. Stejně jako na Olympijských hrách se bude jednat o národní reprezentaci, takže oba hráči v jednom týmu musí být z jedné země. Jedinou smutnou zprávou je, že Česká republika zastoupena nebude, jelikož zde v současnosti není žádná aktivní hráčka. Českou stopu však na WUG zanechá alespoň Jakub Koštel, který bude na místě jako jeden z koordinátorů freestylového turnaje.

World Urban Games proběhnou 13. - 15. září 2019.

Více informací najdete v tiskové zprávě na stránkách GAISF.