Mistrovství Evropy bude poprvé v Praze

11.08.2008 21:40

Čeští freestyleři už nějaký ten pátek objíždějí evropské turnaje a svými výkony a vystupováním si získali respekt celé komunity a tak, když se na loňském mistrovství Evropy v Itálii rozhodovalo, kde se bude konat dalši šampionát starého kontinentu a s nabídkou předstoupila česká výprava, bylo brzo jasno!
   

Rok se s rokem sešel a ME je tady!!!
Celá akce bude těžit ze spojení s footbagovým mistrovstvím světa. (Nakope opět český velmistr Vašek Klouda zadky hráčům celého světa, nebo ho vydiktuje třeba výprava z dalekého Pákistánu??)
První soutěžní rutiny odstartují v pátek krátce po poledni na ploše atletického areálu v Edenu a celý turnaj vyvrcholí velkou show v sobotu večer (první začíná v 18 30), kdy se budou před zraky diváků střídat nejlepší frisbeečkáři a footbageři ve finálích jednotlivých kategorií.
Do Prahy přijedou obhájci evropského prvenství Fabio Sanna a Matteo Gaddoni z Itálie, světoví šampióni z nedávného mistrovství světa v Bologni Clay Collerá, Joakim Arveskär a Reto Zimmerman a mnoho dalších hráčů. Silné zastoupení bude mít již tradičně Německo a Itálie, ale nezapomínejme ani na poněkud exotičtější hráče jako je třeba zvěstovatel nového urban disc stylu zvaného Disctwirling, Jana Moellera Sörensena z Dánska. Ten taky předvede svoji jedinečnou světelnou show!

Na každý večer je připravena velká party, na kterou muže přijít i široká veřejnost.

Veškeré podrobné informace jsou na oficiálních stránkách šampionátů:
www.footbag.org/worlds2008/frisbee.php