Soustředění v Mnichově - léto 2009

13.08.2009 18:09

Půlrok se s půlrokem sešel a ke státnímu svátku 8.5. se Kobra Kai Dojo opět vydala na soustředění do poklidné vesničky Mnichov u Strakonic. Počáteční obavy z toho, jak se k hodné Pavlajdovic pohádkové babičce všichni vejdeme (protože se rozrůstáme jak mraveniště), vystřídali rozjařené úsměvy všech zúčastněných. Každý nakonec měl kde složit hlavu.

Prodloužený víkend začal lehkým pátečním jamem, a pak prvotřídní návštěvou hospody (ceny jako v nebi), kde byl pro nás rezervovaný celý salónek. Do něho se v pohodě vlezl obrovitánský stůl pro všechny, plac na diskošku i jamming field pro pět lidí. Co víc si přát aneb nikdo nedošel domů střízlivý?

Sobotní jam byl krev, slzy a pot. Znovu nám byla udělena čest použít místní fotbalový pitch. Po rozehřívací půlhodince "samodrcení" se členi dle spinů rozdělili do jamů a pár odvážlivců zavítalo i k protispinařům. Kdo neustál páteční uvítací párty, odebral se do vydřího opalovacího koutku na kraji hřiště. Abychom si procvičili systém judgování, uspořádali jsme malý hat tournament. Rozlosované dvojice byli peprné a klobouk si rovnou vzal Mahony, který pak s bLsem stejně vyhrál.

Během unavujícího jamování pět hodin v kuse dostaly prostor i ještě více alternativní sporty jako capoiera španělského přítele Guye, který nemělstrach a na soustředění s námi vyjel. Sekundoval mu Mahony, ale bohužel vedle něj chybělo kulišácké umění Ireny Kulišanové, která se připravovala na zkoušku dospělosti. Poté jsme se museli sbalit a vypadnout, poněvadž na hřišti se mělo odehrát prvotřídní utkání první vesnické ligy, při kterém jsme silně povzbuzovali domácí tým. I když málokdo z nás věděl, kteří jsou vlastně domácí?

Po večerním uvolněnějším jamu a Pavlajdově škole triků nás čekala grilovací žranice. I přesto, že byla zima, jsme venku vydrželi asi do čtyř do rána hlavně díky Hejciho přehrávací soupravě. Vzpomínka, která určitě vždy zahřeje naše srdce, je bLsův legendární pád z lavičky.

V neděli jsme měli poslední šanci nacvičit společná synchra a hlavně uspořádat dlouho očekávanou schůzi o dalším směřování Kobra Kai Dojo. Povinnosti se rozdělili rovnoměrně každému dle jeho gusta, ale očividně to, že se rozdělily, ještě nic neznamená :-). Následovala plnohodnotná přednáška, jak se chovat ke svému disku a informativní popis letošních akcí.

Každý ze členů zamáčkl při odjezdu slzu v oku. Chceme ještě jednou poděkovat Pavlajdovi za organizaci, jeho babičce vyjádřit velkou úctu a taky doufáme, že na podzim se k nim zas podíváme. Nebo někam jinam, ale soustředění musí být!

Účastníci zájezdu:
dámy: Renata, Lucka, Iwa, Ája, Káťa, Zuzka, Lucinka, Kristee, Ali
pánové: Mahony, Dexter, Pavlajda, Hóša, machaso, bLs, Max, Hejci, Mystiq, Zloun, Atry, Kolega, Laci, Gui

Čestné uznání: trenér mnichovského fotbalového týmu!

Fotogalerie ze všech mnichovských soustředění >>