Turnajová sezóna začíná!

18.04.2015 19:07

Jaro je tu a s ním i turnajová sezóna! Neoficiálně již sice odstartovala tradičním velikonočním turnajem Paganello v italském Rimini, avšak letos bez tuzemské účasti. Na jaké soutěže se tedy chystá česká výprava? Není jich málo. Posunou se čeští jammeři výše ve světovém žebříčku? Dost možná. Užijí se kopec zábavy s přáteli z celého světa? Rozhodně! 

Berlin HAT tournament - spring edition

1. - 3. května 2015
Na začátek tu máme klasický prvomájový HAT tournament v Berlíně. Spíše odlehčený turnaj, který začíná obrovskou párty v ulicích německé metropole, si za posledních několik let čeští hráči oblíbili a nebudou chybět ani letos. Po pátečním pouličním jammingu se v sobotu odehraje malý turnaj. HAT proto, že týmy se náhodně losují z klobouku. Mimo toho jsou také pravidla a způsob hodnocení odlišné od klasických turnajů. O to je to větší zábava. Celá neděle je pak vyhrazena pro pohodový jam (volnou hru) na bývalém letišti Templehof, kde obvykle fouká ideální, takřka plážový vítr. Těšíme se moc!
 

German Open Championship 2015 - Berlin

14. - 17. května 2015
Hned za další dva týdny se vrátíme na místo činu, tentokrát na otevřené mistrovství Německa. Tady už se jedná o plnohodnotný seriózní turnaj. I to však ve freestylu znamená uvolněnou atmosféru a spoustu zábavy s přáteli. O tom vypovídá i povedený trailer, na který se určitě podívejte.


European Freestyle Championship - Bologna

29. - 31. května 2015
Za dalších 14 dní se z Německa přesuneme do Itálie, konkrétně do historické Bologni, kde se odehraje Mistrovství Evropy, od kterého se samozřejmě očekává účast kompletní špičky hráčů ze starého kontinentu. Turnaj bude součástí velkého urban festivalu JAMBO a frisbee se zde zařadí po bok dalších freestylových sportů, jako např. parkour, skateboarding nebo dirt jump BMX. Mimo spousta denní i noční zábavy to znamená také příslib velkého množství diváků, kteří by našemu turnaji měli zajistit skvělou atmosféru. Už se nemůžeme dočkat!
 

FPA Worlds Championship - Karlsruhe

24. - 28. června 2015
Na konci června nás čeká opět cesta do Německa, tentokrát do města Karlsruhe, kde turnajová sezóna prakticky vyvrcholí na Mistrovství světa! Logicky by se mělo jednat o největší turnaj, na který přijede soutěžit spousta mistrů a legend z USA, kompletní Evropská špička, a díky celosvětové hráčské iniciativě i minimálně jeden jammer z Kolumbie, kde se MS konalo v loni. Jsme si jistí, že zkušená parta organizátorů pro všechny připraví skvělý turnaj a těšíme se na setkání a jamming s americkými přáteli, které jsme dlouho neviděli. I pro tento turnaj vznikla skvělá upoutávka.

 

Letní JAM CAMP - soustředění v ČR

24. - 26. července 2015
Červenec bude sice bez turnajů, zato však chystáme freestylové soustředění, které je otevřené pro všechny zájemce. Pohodový víkend plný jammingu bude ideální příležitostí, jak se naučit základy i pokročilejší freestylové triky, poznat českou jammerskou komunitu a dobře se bavit. Místo zatím není určené, ale jakmile budeme vědět více, zde na webu vás o tom budeme informovat. Datum by však již mělo být dané, takže si jej zapište do kalendářů. Všichni jste zváni! 
 

Sandslash 2015 - Debki, Polsko

21. - 23. srpna 2015
Na závěr sezóny pravděpodobně zavítáme na sever Polska na pohodový turnaj Sandslash. Jak již název napovídá, jedná se o plážový turnaj, primárně v Ultimatu, jehož součástí je však poslední 3 roky i freestyle. A z loňské zkušenosti můžeme říci, že akce je to skvělá! Polské pláže jsou opravdu nádherné, podmínky pro frisbee ideální a hlavně atmosféra je vyjímečná. Zkrátka ideální zakončení sezóny.

Turnajů ve freestyle frisbee proběhne během celého roku samozřejmě mnohem více. Pokud vás zajímá, jaké to jsou, podívejte se na kompletní přehled všech nadcházejících turnajů.